2015. július 2., csütörtök

Mit tudnak a francia nők?

"Például élni.Lazítani.Élvezni azt,hogy nőnek születtek. És még egy sor olyan titkuk van,amelyet eltanulhatunk tőlük,mert mindannyiunknak csak hasznára válik.

Szeretnék egyszerűen elegáns és nőies lenni. Azt már tudom tőlük,hogy ha a szekrényemben ott vannak azok a ruhadarabok,amiket alapdaraboknak hívunk,akkor már nagyot nem hibázhatok. A többi pedig? Egyszerűen csak nő lennék.

A francia nő nem aggódik azon, hogyan egyeztesse a magánéletét és a karrierjét.Amit átlépi a munkahelye küszöbét,más üzemmódba vált,ahol nem számítanak sem a saját,sem a vele szemben álló fél érzelmei,csak az,hogy az adott munka a lehető leggyorsabban és legprofibban készüljön el.

A francia nő a csúnyaságot is szépséggé képes változtatni.Olyan sikkel viseli esetleg elrajzolt vonásait,kevéssé szerencsés adottságait,hogy senkinek eszébe sem jut azt gondolni: ilyen csúnya nőt,még életemben nem láttam. Arról nem is beszélve,hogy a francia nő ,mindig,mindenhol asszonyom. Pontosabban élete egy rövidke, átmeneti  szakaszában kisasszony,azt követően azonban életkorától és családi állapotától függetlenül átkerül a Madame kategóriába,és onnantól kezdve egy intim kör tagjain kívül soha senkinek nem jut eszébe másképpen szólítani.A francia nő tehát ifjúsága virágában nem bébi,kiscsaj,kisanyám,kiskegyed vagy kiskezitcsókolom, valamivel később nem anyuka,drágám,aranyos, hölgy, úrhölgy vagy Szabóné, túl a nyugdíjkorhatáron pedig nem néni, nyanya, mami,öreganyám,vén boszorkány vagy nagymama, hanem MADAME. Ha a francia nő belép egy üzletbe,senki nem üdvözli úgy,hogy szia cica! vagy helló bébi!Nem rikkantanak rá,hogy csá,csocsi,szióka vagy csókolom, hanem jó reggelt,jó napot, vagy jó estét kívánnak neki,és kész.
A francia nőnek,nem onnan kell tudnia,hogy jó napja van e,hogy a kávézóban azt kérdezi-e tőle:szia,mit adhatok?,vagy azt: mit tetszik kérni? Ezzel nemcsak a verbális tiszteletet kapja meg,hanem a tiszteletet általában,és ettől még százéves korában is nőnek érezheti magát.

A francia nő szeszélyesen szexi. Először is,imád magas sarkúban járni.Lehet,hogy az egész look csupa hanyagság-cicanadrág,hosszú póló,bőrdzseki-,de a cipő...kihívóan kopog. Másodszor,cseppet sem tart a férfiaktól. A francia nő a legnagyobb természetességgel viseli vonzerejét,nem fél megélni szexualitását,miközben elegáns marad. Ó,titkos légyott a hosszú ebédszünetben! Ó.fehér ing,vörös rúzs és kócos haj.

A francia nő receptje:
Hozzávalók: Vegyünk egy csipet bájt, vállaljuk a sebezhetőségünket,és így már vonzó önbizalmunk is lett. Adjunk hozzá egy balerinacipőt, vegyük fel mezítláb egészen addig,amíg az első hópelyhek le nem esnek.
Legyen legalább egy klasszikus színű farmerünk,és hozzá egy magas sarkú cipőnk is. Tudjunk benne járni olyan ritmusban,amilyenben könnyedén végigsuhanhatunk az utcán,mert a francia nők mindig sietnek,sok dolguk van, elérhetetlenek. Mindig legyen valami egyedi,ami csak nekünk van( egy régi gyűrű,egy vintage táska,ami sosem megy ki a divatból),és a lelkünk,ami a legeredetibb,és amivel mindenkit lefegyverezhetünk.
Fő szempontunk a lazaság legyen. Egy ballonkabát, egy bevált bőrdzseki mindig megoldást ígér. Nem kell órákig a tükör előtt állni, vagyis igen,de azt elég egy szezonban egyszer megtenni,hogy kipróbáljuk,mit mivel érdemes hordani, a végeredménynek azt kell sugallni,hogy öt perc alatt készültünk el. Ha minden tökéletes rajtunk,kirakatbaba hatást keltjük,ezért lehet egy ing kicsit gyűrött,csak annyira,hogy szexis legyen.Ez nem egyenlő azzal,hogy túl sokat mutatunk magunkból. Fedezzük fel,melyik testrészünk a legmutatósabb, a hangsúlyt oda helyezzü! A trend a nők szolgálatában áll,csak azt használjuk belőle,ami nekünk jól áll,amit imádni fogunk,és amihez nem kell az egész ruhatárunkat lecserélni.
Ne felejtsük otthon: parfüm, rúzs, napszemüveg ( télen is,mert titokzatossá tesz),és a mosolyunk,mert az mindig lehengerlő.
Nyitottság az új ,a világ ismeretlen dolgai iránt. A nőies nyitottság fokmérője, ha merjük megdicsérni nőtársainkat,mert csinosak,kreatívan öltözködnek. A  párizsi nők szemében nem az irigységet,hanem a kíváncsiságot látom.
Férfiak: Ha sikerül a főztünk,nem fogják az orrunkra csapni az ajtót,és az ő szemükben is megcsillan az elismerés,hogy úgy tetszünk nekik,ahogy vagyunk."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése