2017. június 21., szerda

A természetes és ragyogó bőr titka

"Szépségünk egyik kulcsfontosságú eleme a bőrünk. Nemcsak a külsőnkről hanem a lelkiállapotunkról is árulkodik,ezért fontos,hogy még a rohanó hétköznapokon se feledkezzünk meg a megfelelő ápolásról.

Bőrünk minőségét nemcsak a gének,hanem az életmódunk, a táplálkozásunk és kozmetikumaik is nagyban befolyásolják. A sejtek önmegújító folyamatának intenzitása és a tartószövetek rugalmassága idővel átalakul,aminek következtében bőrünk fakóbbnak és öregebbnek tűnik.Ezért fontos,hogy már fiatalkorban óvjuk és megfelelően ápoljuk bőrünket,ami később maximálisan meghálálja a törődést.

A forró nyári hónapok után nem elég csupán szervezetünket méregteleníteni,itt az ideje,hogy a bőrünket is felkészítsük a hűvösebb hónapokra,ami megvéd majd minket a zord környezeti hatásoktól. A széltől és a hideg időjárástól bőrünk kiszárad,érdessé,viszketőssé válhat,mivel csökken annak nedvességtartalma, a pórusok összehúzódásával pedig a faggyútermelés. Ahhoz,hogy igazán jól érezzük magunkat a bőrünkben,fontos,hogy minimum napi kétszer foglalkozzunk ápolásával. Az első és legfontosabb lépés a bőrtípusunknak megfelelő kozmetikum kiválasztása. Normál bőrtípus esetén érdemes kevésbé zsíros hatású ápolókat választani,ilyenek a testápoló tejek, száraz bőr esetén pedig olyan testesebb krémek,mint a testápoló vajak nyújtanak megfelelő hidratálást.

Az időjárás-változásának köszönhetően, a megfelelő ápolás hiányában, bőrünk élettelenné és fakóvá válhat,ezért fontos a rendszeres odafigyelés. Fürdés után érdemes alaposan táplálni bőrünk felületét,hiszen ekkor annak felső rétege felpuhul,így könnyebben befogadja a tápanyagokat.Az esti fürdőzés után a finom olajok használata ajánlott,hiszen az éjszakai órákban jobban regenerálódik bőrünk,ilyenkor több ideje van a felszívódásra. Érdemes reggelenként is pár nyugodt percet szánni bőrünk hidratálására,ilyenkor a tápláló testápolók teszik még ragyogóbbá és puhábbá."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése