2018. március 26., hétfő

Cellulitiszről az igazság

4 félreértés a narancsbőrről

A fogyókúra nem tünteti el varázsütésre a  az undok gödröket..
Ugye te is bedőltél már az azonnali változást ígérő,különféle alakformáló krémeknek,szerkentyűknek és kezeléseknek,amikor nyár közeledtével pánikszerűen próbáljuk formába hozni magunkat.
Persze én is hiszek a csodában,egy olyan krémben,amitől majd jól felszívódik a háj, de a cellulitiz kezelése időt és energiát igényel.A cellulitisz nem ugyanolyan,mint a többi zsírszövet..
A bőr kresztmetszetére ránézve rögtön látszik,hogy mi a helyzet. A normális zsír, ami a belső szerveink védelmét szolálja, a bőr legalső rétegében a dermiszben vagy irha alatt helyezkedik el.Ez alatt már az izmaink húzdnak. A cellulitiszes bőrben a dermisz károsodott, a benne lévő, bőr rugalmasságát és szilárdságát adó kollagén és elasztinrostok elroncsolódtak, a bőrbe tápanyagot szállító vérerek elgyengültej,fölösleges folyadék halmozódik fel,zsírsejtek vándorolnak erre a területre. Ahogy a zsírsejtek továbbhaladnak,útjukban kemény csomók rakódnak le,és kialakulnak a gödröcskék,amit idővel a bőrfelszínen is lehet látni.
Na ez a karfiolgőr, narancsbőr.

A cellulitisz zsírleszívással nem megszüntethető...
A zsírleszívás , a bőr alatti mélyebb rétegekből eltávolított zsír,így változnak a domborulatok. A beavatkozás célja az alakformálás. Ha körte alakod van, vagy lovaglószindrómád,zsírleszívással változtathatsz a külsődön. A cellulitisz  megmarad a műtét után is.Zsírleszívás mellé mezoterápiát szoktak javasolni...


A leadott kilókkal nem tűnik el a cellulitisz...
Javunkra válik ha vigyázunk az alakunkra,megőrizzük sportos,egészséges termetünket,ám ezt a gének és a hormonok határozzák meg,hogy valakinek a combján, a csípőjén, a fenekén,a hasán, a karján, vagy esetleg a térdén hamozódik fel a zsír.
Ezek kamaszkorban alakulnak ki,és nem változtat rajta semmilyen kalóriaszegény kaja sem, vagy a napi többórás szobabiciklizés.
Attól,hogy nem a kakaós csigától lesz széles a csípőnk,az egészséges táplálkozás fontos.
Kerljük a zsíros tejtermékeket,a finomított cukrot,az előkezelt táplálékokat.
Fehérjében gazdag, sovány húst,halat ,C és A vitamint tartalmazó gyümölcsöket ( gránátama,apró bogyós gyümölcsök),rostos ételeket fogyasszunk.
Étrendünkbe iktassunk be telítetlen zsírsavakat.
A fitt élethez is szükséges vitaminok,ásványi sók,fehérjékés zsírok javítják a csontok, izomzat, és a dermisz állapotát. Vagyis nem csak egészséged leszel tőle,hanem szép is.


A cellulitiszt nem olvasztják fel a krémek...
Csodaszer nincs.De a megfelelő bőrápolás sokat segíthet. Az injekcis zsíroldás-mezoterápia mellé hatékony otthoni kiegészítés az otthoni bőrápolás,méregtelenítés,mozgás.
A legtöbb krém, zselé erősíti a bőrt,serkenti a keringést,kihajtja a vizet,megtisztítja a bőrt a felhalmozott folyadéktöbblettől. Egy jó ránctalanítókrém,az arcbőrt teltebbé,rugalmasabb,simábbá teszi,a jó testápoló is feszesít-telít-simít. A krémet a bőr felszínén fejtik ki hatsukat,így a zsírt sose fogják felolvasztani.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése