2018. április 7., szombat

Futásra fel.

Kezdő futóként,fontos,hogy ne akard egyből megfutni az összes emelkedőt. Ennek különben is külön technikája van, a terepfutásnak meg egy része az emelkedőkön való feljutás. Az aszfaltos edzések,versenyek teljesen más közeg volt,ezt felejtsd el.Van olyan emelkedő biztos, amin a világ legjobb futója is gyalog jut fel. Van az a pont,ahol már jobb felfelé gyalogolni,mint futni.Emelkedő után úgyis jön egy lejtő,akkor úgyis rákapcsolsz.

Tavasz a legjobb időzítés a terepfutáshoz,ez az az évszak,amikor beindul a természet,rügyeznek a fák,zöldül az erdő,az ösvények se sárosak már,és nem kell 5 kiló plusz ruhával futni,hogy ne fagyj meg. A tavaszi változás rád is hatni fog,nagyobb kedvvel veted bele magad az edzésbe.

Mikor egyedül mész futni legyen nálad telefon,és tudasd pár emberrel hova indulsz,kb. mikor jössz vissza.Kis víz legyen mindig nálad,esetleg valami szilárd ennivaló..( ha eltévednél..:D)

Ha teheted ne menj egyedül,csatlakozz másokhoz.Az erdőkben nincsenek táblák,de ösvény ezeregy akad.Könnyen eltévedhetsz.
Lehetsz bármennyire is edzett,az izomlázra lehet számítani.

15 km aszfaltos futkározás nem egyenlő 15 km terepfutással,fokozatosan szoktasd magad a terephez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése