Paradicsomot Érdemes Enni.
1.Öregedés gátló
A paradicsom
rengeteg antioxidánst tartalmaz, így nem csoda, hogy mint csodanövény tett
szert nagy népszerűségre a szépségiparban, hiszen öregedésgátló hatással bír,
és védi a bőrt a káros UV-sugaraktól is.
2.Megóv a ráktól
A paradicsomban
található likopin nemcsak a bőrrel tesz csodát, de rákmegelőző hatása is van,
melyet akkor sem veszít el, ha nem nyersen, hanem főzve fogyasztod el, mondjuk
paradicsomszószként.
3.Tisztítja a vért
A paradicsom
kitűnő vértisztító hatással bír, és védelmet nyújt a vérrögök kialakulása
ellen.
4.Véd a cukor betegség ellen
A paradicsomban
lévő króm segít megelőzni a 2-es típusú diabétesz kialakulását, mely manapság
egyre több embert fenyeget. Helyrerázza a vércukorszintet, így rendszeres
paradicsomfogyasztással megelőzheted a kórt.
5.Semlegesíti a
szabad gyököket
Jó hír a
gazpacho szerelmeseinek: ez a hűsítő ital rengeteg C-vitamint tartalmaz, így
csökkenti a szabad gyökök által kiváltott stresszt és a gyulladások
kialakulását.
6.Felvértezi az immunrendszert
Egy pohár
paradicsomlé fedezi a napi C-vitamin szükségleted 74%-át, és némi A-vitamint is
tartalmaz, így erősíti az immunrendszert, és hatékonyan veszi fel a harcot a
szabad gyökökkel szemben.
7.Erősíti a csontokat
A paradicsom
kalciumot és K-vitamint is bőségesen tartalmaz, melyek létfontosságúak, hogy a
csontok és annak szövetei megőrizzék épségüket.
8.Csökkenti a koleszterin-szintet
Ha hetente
legalább négyszer fogyasztasz paradicsomot, látványos eredményt tudsz elérni a
koleszterinszint-csökkentésben is.
9.Óv a dohányzás káros hatásaitól
Bár nem szabad
csodát várni a paradicsomtól a dohányosoknak, de képes némiképp semlegesíteni a
dohányfüst által a szervezetbe juttatott rákkeltő anyagokat.
10.Serkenti a véráramlást
A paradicsom
magvai és zselés része tartalmazza a legtöbb vitamint, és kimutathatóan
serkenti a véráramlást is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése